Home » Крими » Месец след трагедията на „Струма“: Хванат с тел знак и проблемна маркировка

Месец след трагедията на „Струма“: Хванат с тел знак и проблемна маркировка

Сподели новината
Месец след катастрофата на „Струма“ мястото е променено до неузнаваемост, а експертите продължават да разследват възможните причини за трагедията с македонските туристи, предаде NOVA.

На мястото на мантинелата, която се вряза в автобуса, е поставен „терминал”. „Проблемът е, че двете стрелки не са регламентирани и не могат да се слагат. В същото време отгоре има знак, който е с по-голяма степен на светлоотразителност и хората се объркват”, смята Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Бившият председател на Управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров е одобрил увеличение на скоростта на АМ „Струма“ от 90 км/ч. на 120…

„Интересно – знакът е захванат с тел, след което е заварен. Не мога да кажа дали това е най-доброто решение, но типична хубава работа, но българска”, добави тя. Според нея поставянето на съоръжение, което след удар намалява кинетичната енергия, за да може автомобилът да спре, е правилно. Но има проблеми с маркировката във фаталния участък.

„Отдолу има термопластик, той не е почистен, върху него е намазана боята и съответно се лющи. Средната разделителна е пожълтяла, тоест, е дефектирала и не е изпълнена правилно”, обясни Русинова.

Тя препоръча проблемната отбивка в този участък да бъде затворена, защото мястото ѝ не е в определената крива.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар