ШАРЕН СВЯТ 

Кои са световните лидери с най-много последователи в Twitter

Ако преди Twitter бе любимо средство за комуникация най-вече на звездите от шоубизнеса, в последните години платформата се превърна и в част от арсенала на много политици. Най-явният пример е, разбира се, американският президент Доналд Тръмп, който не пропуска да туитне поне няколко пъти на ден.

Според ново проучване на консултантската компания BCW, наречено Twiplomacy, той е и световният лидер с най-много последователи в мрежата – 52 милиона. На второ място се нарежда папа Франциск, който има няколко профила на различни езици в Twitter, като събира общо 47 млн. последователи.

Трети пък е индийският премиер Нарендра Моди. Той има официален и личен профили в социалната мрежа и го следват около 42 милиона души. В Европа лидер по последователи е британският министър-председател Тереза Мей с 5 милиона.

В арабския свят челното място също се заема от дама – красивата йорданска кралица Рания, която следват над 10 млн. души. Държавните и правителствени ръководители на над 180 държави имат профили в Twitter, показва още изследването.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ