ЛИЦАТА 

Българин се нареди сред най-богатите предприемачи в света

Млад българин влезе в групата на най-богатите предприемачи и инвеститори на планетата, начело на която е звездната тройка Джеф Безос, Бил Гейтс и Марк Зукърбърг. Владимир Тенев, съосновател на платформата Robinhood Markets, е сред 11-те нови милиардери от технологичния бизнес през 2018 г., показват световните класации по благосъстояние.

Българинът Владимир Тенев (на 31 год.) и неговият партньор Байджу Бат са създатели на Robinhood Markets – онлайн платформа, която позволява на инвеститорите в САЩ да търгуват с ценни книжа и криптовалути, без да плащат комисиона за всяка трансакция. Техните дялове в Robinhood Markets се оценяват на по 1 млрд. долара.

Милиардерите по света се наблюдават от специални индекси и класации – като подготвяните от финансовите издания Bloombеrg и Forbes. Класациите вземат предвид нетното състояние на най-заможните хора. През последните 4 години технологичната индустрия доминира ранглистата.

Сред новите попълнения за 2018 г. според Блумбърг са чехът Павел Баудис, съосновател на компанията за киберсигурност Avast, Араш Фирдоси, съосновател на услугата за споделяне на файлове Dropbox Inc, Даниел Ек, съучредител и директор на шведската платформа за стрийминг на музика Spotify и др.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ