Home » Мнения » Доц. Цветков: МиГ-29 не може да участва в съюзни бойни мисии. Решението за нас е разполагане на съюзни бойни самолети

Доц. Цветков: МиГ-29 не може да участва в съюзни бойни мисии. Решението за нас е разполагане на съюзни бойни самолети

Сподели новината
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Анализ на доц. Георги Цветков, експерт по отбранителна политика и планиране на отбраната:

Факти:

1. МиГ-29 или каквото и да е друго съветско оборудване оттук нататък няма да се поддържа с Русия и Беларус.

Не коментирам защо за Бога толкова искаш да работиш с държавата, срещу която твоите самолети всъщност патрулират?

Ако толкова се държи на запазването на МиГ-29, това вероятно може да стане за сметка на „канибализиране“ на унгарските.

Едва ли Полша и Украйна биха искали да работят с нас, предвид нашето поведение и факта, че след войната ще са доста заети с възстановяване. Този влак беше изпуснат, а така и не стана ясно какво се случи с доклада на делегацията в Украйна през декември и дали случайно копие не е заминало в североизточна посока.

2. Претендиращите за хладнокръвие и експертиза трябваше да го разберат още 2014-та. Но поради липса на хладнокръвие и експертиза си затваряха очите до онзи ден, а днес продължават тежко да не разбират ситуацията. И чакат победния парад на Червената армия в Киев.

3. Такъв парад няма да има и сега е най-неподходящият момент руските опорки да се прокрадват в официалната ни политика. Защото последствията няма да ги носят виновните, а нацията като цяло.

4. МиГ-29 могат временно да извършват охрана на въздушното ни пространство, но сме наясно, че броят им е минимален за отбрана на това пространство и те на практика не могат да участват в съюзни бойни мисии. Предвид ситуацията такива стават все по-възможни.

5. Реалното решение е разполагане на повече съюзни самолети с реални бойни възможности, както и наземни елементи на съюзна противовъздушна/ противоракетна отбрана.

6. Накрая – съжалявам, че се стигна до тук, но това са фактите. Да се бяха сетили за националната ни независимост през 2014-та, вместо да вярват на руснаците и празните приказки за лодки и платноходки. Всъщност, много хора се сетиха, но кохортата „балансьори“ наложи мнението си.

Поставете оценка:

2.7

Оценка 2.7 от 48 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар