Home » Свят » Байдън: Европа трябва да прекрати енергийната си зависимост от Русия, ще помогнем

Байдън: Европа трябва да прекрати енергийната си зависимост от Русия, ще помогнем

Сподели новината

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Европа трябва да прекрати зависимостта си от руските енергийни ресурси. Във Варшава в рамките на посещение в Полша, посветено на ситуацията в Украйна, американският лидер заяви, че иска да изпрати "сигнал към останалата част от Европа".

"Тази нова битка за свобода вече направи някои неща кристално ясни. Първо: Европа трябва да прекрати зависимостта си от руските изкопаеми горива", смята Байдън. "И ние, Съединените щати, ще помогнем", обещава американският държавен глава.

Според него в дългосрочен план всички страни ще трябва да преминат възможно най-бързо към широкомащабно използване на чисти, възобновяеми енергийни източници.

"И ние ще работим заедно, за да се случи това. Така че дните, в които някоя страна страда от капризите на тиранин заради енергийните си нужди, ще приключат", заяви Байдън.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар