АВТО-МОТО 

Това е новата Lada Niva, но във формата на красив концепт

Руснаците се доказали, че им е трудно да създадат красив автомобилен дизайн. Lada Niva 4×4 Vision е опровержение на това. На автосалона в Москва „АвтоВАЗ” представи прототип на всъдехода Lada 4×4 от ново поколение. Той е „качен” върху 21-цолови джанти, има панорамен покрив, както дигитални приборно табло и централна конзола.

Дизайнът на концепцията е изпълнен във фирмения „Х-стил”, представен за пръв път с „Веста”. Моделът се отличава с черна гланцирана решетка, LED фарове и вградени в капака на двигателя мигачи.

Визуално всъдеходът изглежда като 3-врат модел, но в задните калници са изрязани още две неголеми врати с маскирани дръжки, които се отварят срещуположно на предните. Това значи, че моделът няма централна колона между вратите, като така се облекчава достъпа на пътниците до втория ред седалки.

Платформата за прототипа 4х4 Vision е с дължина 4,2 метра. Параметри за просвета и ъгъла на заход и отход не се коментират. Интересен факт е, че от другата страна на вратичката на резервоара има друга, която би могла да се сбърка с вход за зареждане на пакет батерии. Той реално е заряден вход, но с напрежение 220 волта за зареждане на различни електрически уреди (при работещ двигател), когато сте далеч от пътя.

Следващата Lada 4×4 вероятно ще използва платформата на Renault-Nissan, която е развитие на архитектурата В0.

Предварителната информация казва, че серийният модел ще се оборудва с 1,8-литров бензинов мотор с мощност 122 к.с. и нова скоростна кутия.

Очаква се той да се през 2019 г., като ще се произвежда успоредно с настоящия модел.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ