Home » България » Гроздан Караджов разкри скандален случай за 140 млн. лева в МРРБ

Гроздан Караджов разкри скандален случай за 140 млн. лева в МРРБ

Сподели новината

Някои от освободените от МРРБ кадри от служебния кабинет на Румен Радев напуснаха сами. Други бяха уволнени, защото се справяха зле. Някои доста звучно се провалиха и беше наложително. Срамота за държавна институция е – намерихме в чекмедже на служител необработени документи за извършен ремонт на скромната стойност от 140 милиона лева.
Това заяви в ефира на „Лице в лице“ по bTV регионалният министър Гроздан Караджов.

Между моментът, в който изразихме политическа воля да разплатим една не малка част, близо половината от средствата, които се дължат по тези договори, както и приготвянето на документите, се мина през няколко варианта, които закъсаха на чисто техническо и юридическо ниво. Има спор в момента с какъв акт да се случи това нещо. Toва заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов в ефира на bTV на въпрос защо днес служители на „Автомагистрали – Черно море“ АД са протестирали.

„Утре в 14:00 е финалната среща, на която ще вземем решение относно казуса с плащанията. Искам да знаете, че чисто юридически тези пари не се дължат. Там в договорът е записано, че когато се разплатят на „Автомагистрали“ ЕАД, тогава започва вече едномесечен срок, в който те се дължат, а те все още не са разплатени. Ето защо искам да кажа, че има разбиране, има политическа воля. Работим. Ние ще изплатим тези средства“, поясни той.

„В момента е чисто технически въпросът по кой от вариантите ще се избере. Ние ще имаме възможност да разплащаме, когато реши Министерски съвет или Народното събрание“, коментира Караджов.

„Надявам се, че утре в края на деня ще имам възможност да дам конкретен срок кога ще им бъде разплатено. Бях обещал, че за миналата сряда ще излезе решение на Министерски съвет. Утре финално ще излезем с решение“, каза още той.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар