Home » Новини » Водолазен екип обезврежда морска мина на около 70 км от румънския бряг на Черно море

Водолазен екип обезврежда морска мина на около 70 км от румънския бряг на Черно море

Сподели новината

Румънски водолазен екип обезврежда морска мина, открита на около 70 километра от румънския бряг на Черно море. Това съобщи Министерството на отбраната на Румъния, цитирано от „Ройтерс“. Боеприпасът е бил забелязан от рибари в района, които са съобщили на властите.

Според информацията през последните дни са открити няколко мини.

Още новини от Украйна

След сигнал за морска мина екипи на българските Военноморски сили правят оглед на района около нос Галата. Сигналът е подаден от турски кораб и е за мина на около 60 километра изток – югоизток от Галата.

По-рано днес турското Министерство на отбраната съобщи, че морска мина е забелязана и южно от българските териториални води на юг от Резово край бреговата ивица на турското градче Ийнеада. Екипите за подводна отбрана са обезвредили мината.

Към края на миналата седмица ръководителят на Националния център за управление на отбраната на Русия – генерал-полковник Михаил Мизинцев заяви, че дрейфуващи украински морски мини, плаващи по крайбрежието на Черно море, ще продължат да представляват заплаха за страните от региона, ако метеорологичните условия се влошат, като мините ще достигнат Румъния за четири дни, а България за десет дни.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар