Home » България » Любомир Стефанов: Посоката на правителството в момента е пожарникарска

Любомир Стефанов: Посоката на правителството в момента е пожарникарска

Сподели новината

„Новият шеф на БНБ ще трябва да надзирава процеса по адаптиране на еврото в България като разплащателно средство. Политическите и икономически значения са огромни. Това решение е в рамките на повече от един парламент. Губи ми се платформата на кандидатите“.

Това заяви политологът Любомир Стефанов в студиото на „Денят ON AIR“.

По думите му човекът на този пост няма безкрайно много правомощия, но трябва да е компетентен, за да изпълним всички условия за влизане в Еврозоната. Тук трябва национален консенсус, категоричен е той.

„Партии от двата края на спектъра сега трябва да работят заедно. Нормално е да има напрежение, въпросът е да не стигаме до парцелиране. Трябва да се въздържат да правят цинично задкулисно договаряне на парче“, подчерта политологът.

„На г-н Петков една част от проблемите са му причинени. Ние имаме национална позиция и я артикулираме. Посоката на правителството в момента е пожарникарска, реагира се на момента. Спорадични действия, които постфактум се опитват да се включат в разказана история“, каза още той.

„Украинската криза ни дава възможност да видим кои сме, къде сме и какво трябва да правим. Това е нашата война, ние сме сред държавите, които налагат санкции на Русия. Вижте как се държи руският посланик в България! Имаме истерия, хибридна война във върховния ѝ момент. Разбрахме с какъв човек си имаме работа и каква е руската позиция“, коментира Стефанов.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар