Home » Бизнес » Колко години ще са необходими на Германия да се откаже от руския газ

Колко години ще са необходими на Германия да се откаже от руския газ

Сподели новината

На Германия ще са необходими 3 години, за да намери алтернативни доставчици на газ, за ​​да намали енергийната зависимост от Русия. „Според нашите оценки това ще отнеме 3 години. Без внос на газ от Русия германската икономика ще претърпи огромни щети, които трябва да се избягват, ако е възможно“, каза Леонард Бирнбаум, главен изпълнителен директор на най-големия немски енергиен концерн E.ON.

Той подчерта, че отказът за доставка на руски петрол и въглища може да се случи по-бързо. „С петрола това може да се случи за една година, с въглища, може би дори по-бързо“, каза Бирнбаум и добави, че с природния газ обаче ще отнеме повече време.

Още новини от Украйна

Той счита за нецелесъобразно спирането на вноса на енергийни носители от Руската федерация и предупреждава за риск от недостиг поради липса на компоненти в различни индустрии, ако енергийните доставки от Русия бъдат прекъснати. Като пример генералният директор на германския енергиен концерн посочи възможна липса на компоненти в автомобилната индустрия.

На 28 март говорителят на германския кабинет Щефен Хебестайт заяви, че правителството в момента не подкрепя забраната за руски енергийни доставки, тъй като незабавното им прекратяване би имало сериозни проблеми за страната. Ден преди това германският канцлер Олаф Шолц представи мотивите за това решение. Властите смятат, че такъв бойкот ще има „значителни икономически последици“, по-специално „значителна загуба на работни места“.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар