ПОЛИТИКА 

Румен Христов: Дясното трябва да търси единение

Няма оказан срок, в който трябва да се произнесе президента. Борисов и Радев са сериозни държавни мъже и ще намерят формулата на разбирателството. Това каза председателят на СДС Румен Христов в ефира на БТВ.

По думите му неразбирателството между двете администрации е необяснимо, още повече, че са близо една до друга. „Двете сгради са една срещу друга. Не бива да се очаква, че функциите на президента са само декларативни. По Конституция той има важни правомощия. Смятам, че в близките дни ще бъде изчистен този казус“.

Той коментира и кадровите промени в кабинета на Бойко Борисов. „Резервната скамейка на играчите не е много дълга. Един специалист го предлагат на 4-5 поста. Това говори за изчерпване на идейните и кадрови ресурси на ГЕРБ. Една партия, която управлява 10 години започва да се изхабява“, смята лидерът на СДС.

„Очертава се гореща есен. Вижда се, че пари под краката на управляващите. Вероятно няма да се изкара пълният мандат на това правителство“, прогнозира той.

„Дясното трябва да търси единение. Показахме, че когато не сме заедно – губим. Предстоят консултации и ще търсим допирни точки. Проблемът в десницата е личностен. СДС направи добри промени в България. Вярвам, че това може да продължи“, каза още Христов.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ