Home » Свят » Украйна: Демилитаризацията на Русия е в ход

Украйна: Демилитаризацията на Русия е в ход

Сподели новината

Посланикът на Украйна в ООН Сергий Кислица заяви пред Съвета за сигурност на ООН, че "демилитаризацията на Русия е в ход", предаде AP.

По думите му руските окупатори са загубили повече от 17 000 военнослужещи, над 1700 бронирани машини и почти 600 танка от началото на инвазията в Украйна. Той каза още, че Русия е загубила и 300 артилерийски системи, 127 самолета и 129 хеликоптера, почти 100 ракетни системи, 54 системи за противовъздушна отбрана и седем кораба.

Кислица заяви, че това е "безпрецедентен удар за Москва, а съветските загуби в Афганистан бледнеят в сравнение" тези в Украйна. На 24 февруари руската армия предприе пълномащабна военна агресия срещу Украйна. Президентът на РФ Владимир Путин излезе с претекст, че ще "денацифицира" и "демилитаризира" Украйна. До момента обаче се случва обратното. Украйна се защитава успешно и убива руските фашисти, както ги нарича Киев.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар