НОВИНИТЕ 

Боядисаното куче Реди си намери стопанин

Кучето Реди, което беше боядисано с червена боя, вече има нов стопанин. Това е Илона, която е трогната от историята на Реди в социалните мрежи и кандидатства да го осинови. Отдавна правя опит да осиновя куче. Не съм се подвела по това, че той стана известен. Просто другите ми опити се провалиха, казва Илона Попова и допълва, че Реди я е спечелил с добротата в очите му, съобщава БТВ.

Доброволци от организация „ДОГ ХЕЛП“ откриха животното преди седмица край Тутракан. Там деца го боядисали в ярко червено за забавление. 147 души са поискали да осиновят Реди. След прецизен подбор е избрана Илона.

Едно момиче, което се открои от всички останали. Доста подвеждащи въпроси зададохме. Казахме, че кучето е осиновено вече и дали би си избрала някое от другите кученца. Все пак да видим каква е била идеята ѝ. Тя каза: „Няма проблем, ще си избера друго куче.“ Докато всички останали 146 човека след нея – никой не пожела да осинови друга животинка, обясни Радослав от организация „ДОГ ХЕЛП“.

Илона се грижи за още едно осиновено куче. Така освен нов дом, Реди ще има и нов приятел. Вече е намерено и момчето, което е боядисало кучето. С 16-годишния младеж ще работи психолог в детска педагогическа стая.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ