Home » Спорт » Септември София обърна Хебър и гледа към елита (ВИДЕО)

Септември София обърна Хебър и гледа към елита (ВИДЕО)

Сподели новината

Септември София постигна много важна победа с 2:1 над Хебър в битката за промоция в елита от 29-ия кръг на Втора лига.

С успеха септемврийци изместиха днешния си съперник от 4-ото място във временното класиране, което дава право на бараж. Домакините трябваше да правят обрат, след като Олег Димитров даде аванс на гостите в 10-ата минута, но само две по-късно Марио Илиевски изравни. В 23-ата минута Радослав Терзиев си вкара автогол.

Септември събра 50 точки, докато Хебър е с 49. За тима от Пазарджик това бе трета загуба в последните 4 мача.

Срещата започна под проливния дъжд на стадиона в Драгалевци, което видимо затрудняваше и двата отбора. Първата опасност дойде в 7-ата минута пред вратата на гостите. Йоан Гаврилов получи добра топка и веднага опита шут, но право в ръцете на Дебърлиев.

Три минути след това кошмарна грешка в отбрана на домакините позволи на Хебър да поведе. Неразбирателство между вратаря Шейтанов и Асен Георгиев поднесе топката на Олег Димитров, който нямаше как да сгреши на празна врата – 0:1.

Столичани върнаха гола две минути по-късно. Центриране от корнер на Айкут Рамадан бе засечено на близката греда от Марио Илиевски за 1:1.

Домакините стигнаха до пълен обрат в 23-ата минута. От десния фланг Айкут Рамадан центрира към Атанас Кабов, който овладя топката и шутира, а Радослав Терзиев в опита си да я изчисти, я вкара в собствената си врата – 2:1.

В 27-ата минута напречната греда помогна на Дебърлиев да не получи трети гол. Асен Георгиев стреля майсторски от пряк свободен удар, но топката срещна рамката зад гърба на стража на Хебър.

Половин час след началото на мача дъждът спря за радост на футболистите и най-вече на малобройните зрители. Нова възможност се откри пред Сепетмври в 33-ата минута, но Кабов не успя да намери целта. Две минути преди почивката Кристиян Пешов бе изведен срещу вратаря Дебърлиев, който обаче излезе предвидливо и не позволи да бъде преодолян.

В 50-ата минута Асен Георгиев отправи удар с глава след центриране от корнер, който мина покрай вратата. Малко по-късно пред Хебър се откри отлична възможност за изравнителен гол. Петков намери Манев отдясно, който пусна към Вълчинов. Последният обаче от 5-6 метра стреля покрай вратата.

В 66-ата минута Илиевски беше близо до втори си гол. Михайлов не се намеси добре и позволи топката да стигне до Илиевски, който се озова на стрелкова позиция, но Дебърлиев успя да спаси. Малко след това вратарят на Хебър отрази и удар на Кабов.

В 77-ата минута защитата на Хебър не успя да изчисти добре центриране отдясно. Топката стигна до Пешов, който отправи удар, но покрай вратата.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар