Home » Свят » Председателят на ЕП: Украйна, никога няма да те изоставим

Председателят на ЕП: Украйна, никога няма да те изоставим

Сподели новината

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола посети Киев в петък, за да изрази подкрепата на Европейския съюз към украинския народ, да осъди необоснованото руско нападение и да изрази надеждата си за бързото разрешаване на конфликта.

Председателят Р. Мецола посети Киев по покана на председателя на украинския парламент Върховна Рада Руслан Стефанчук. „Тук съм, за да ви кажа, че сме с вас, и в добри времена и в трудни времена. Никога няма да ви изоставим“, заяви председателят Р. Мецола в обръщението си към Върховната Рада. По време на престоя си в Киев председателят Мецола се срещна с украинския президент Володимир Зеленски, с министър-председателя Денис Шмихал, с председателя на Върховната Рада Руслан Стефанчук, както и с представители на политическите групи.

В събота, заедно с полския министър-председател Матеуш Моравецки, председателят на ЕП Р. Мецола посети училище в град Отвоцк, в близост до Варшава, в което са настанени украински семейства, бягащи от войната. Тя заяви: „Впечатлени сме от усилията, положени от Полша, нейните общности и граждани. Вие предоставихте на хората в нужда безопасно и сигурно пространство. Толкова е затрогващо да видя това — това е най-доброто от Европа.“ „Същевременно Полша носи най-голямата тежест на последиците от войната от държавите извън Украйна. Ето защо се нуждаем от по-голяма подкрепа за Полша и други държави, които приемат бежанци от войната в Украйна“, призова тя.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар