СВЕТЪТ 

Семейство Тръмп посетиха района с опустошенията във Флорида

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и първата дама Мелания Тръмп пристигнаха днес в северозападната част на Флорида, за да обследват пораженията от урагана Майкъл, предадоха Ройтерс и АП, Президентската двойка бе посрещната от губернатора на щата Рик Скот, когато Тръмп назова “ велик губернатор“ и заяви: „Работата, която свършихме тук, е невероятна“.

Републиканецът Скот благодари за отпуснатата федерална помощ, която е поискал. Тръмп и съпругата му обиколиха с хеликоптер пострадалите райони. Ураганът Майкъл от категория 4 по петстепенната скала на Сафир-Симпсън порази северозападната част на Флорида с ветрове със скорост до 250 км/ч. Над 190 хиляди жилищни и бизнес сгради останаха без електричество.

Стихията премина през териториите на четири щата и причини смъртта на най-малко 18 човека. Десетки хора останаха вчера в неизвестност в северозападната част на Флорида, известна с прозвището Панхендъл (Дръжката на тигана). Спасителните служби предполагат, че броят на загиналите може да се окаже по-голям. От канцеларията на губернатора Скот казаха, че са мобилизирани над 170 човека за издирвателни и спасителни дейности, включително седем екипа по водно спасяване и близо 300 линейки.

Застрахователните щети от урагана ще бъдат между 5 и 10 милиарда долара, сочи прогноза на компанията за моделиране на рискове „AIR Worldwide“. В тази сума не влизат загубите от застраховки срещу наводнения и щетите на незастраховано имущество.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ