Home » Свят » Тайван прави ново дарение за подпомагане на бежанци от Украйна

Тайван прави ново дарение за подпомагане на бежанци от Украйна

Сподели новината

Тайван дарява 1 милион щатски долара на Словакия, Чехия, Литва, Латвия и Естония, за да помогне на бежанците от Украйна – това обяви по-рано тази седмица външният министър на страната Джоузеф Ву.

Едномесечната кампания за набиране на средства за бежанците приключи в петък.

На пресконференция, представяща резултатите от действията на страната в посока подпомагане на нуждаещите се в тази ситуация, Ву припомни, че на 7 март Тайван е дарил 3,5 милиона долара на Полша, а на 15 март – още 6,5 на Полша, по 1,5 милиона долара на Словакия, Чехия и Унгария и 500 000 долара на Литва.

Общо 2000 доброволци в Тайван успяха да съберат 650 тона стоки за бежанците, включително дрехи и лекарства.

В момента правителството обсъжда с университетите и как да подпомогне учащите и бъдещите студенти, позволявайки на по-голям брой младежи от Украйна да започнат и завършат обучение в Тайван.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар