Home » Свят » Япония осъди атаките срещу украински цивилни

Япония осъди атаките срещу украински цивилни

Сподели новината

Японският министър-председател Фумио Кишида каза днес пред журналисти, че категорично осъжда атаките срещу цивилни в украински селища в покрайнините на Киев, за които беше съобщено, и ги нарече „нарушения на международното право“, предаде Асошиейтед прес.

Европейски лидери вече осъдиха тези нападения, след като бяха разпространени снимки на трупове по улиците, някои от които с вързани зад гърба ръце.

Кишида каза, че „Япония твърдо ще изпълни това, което трябва да се направи“ в сътрудничество с международната общност при евентуални по-нататъшни санкции срещу Русия.

„Трябва категорично да осъдим проблемите с човешките права и действия, които са в нарушение на международното право“, добави премиерът Кишида.

Япония наложи поредица от санкции срещу Русия в съответствие с тези, наложени от САЩ и други западни държави.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар