Home » Свят » Започна военно учение в Северна Македония

Започна военно учение в Северна Македония

Сподели новината

В Република Северна Македония започна военното учение "Блесок 22" /"Светкавица 22"/, което ще продължи до 11 април, съобщава "Независен весник".

В тренировъчния лагер "Пепелище" вчера се състоя военна церемония по този повод.

Учението ще се провежда в армейския полигон Криволак, тренировъчния лагер Пепелище, казармата "Яне Сандански"- Щип и казармата "Страшо Пинджур"- Петровец, информира министерството на отбраната на страната. В маневрите ще участват около 1100 войници и определен брой оценители и наблюдатели от НАТО. Основната цел на учението е оценяване на бойната готовност на лекия пехотен батальон според стандартите за оценяване на сухопътните единици.

На церемонията по откриване на учението присъстваха командващият командването за операции бригаден генерал Бесник Бесими и командващият първа пехотна бригада полковник Сашко Лафчински, а пред участниците в учението говори ръководителят на учението подполковник Зоран Сумрачки, цитира БТА.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар