СВЕТЪТ 

В интервю Тръмп заговори за „лъжи“ на Рияд

Президентът на САЩ Доналд Тръмп след като на първо време определи като достоверна версията на Саудитска Арабия за смъртта на журналиста Джамал Хашоги, сега спомена за „лъжи“ на Рияд, предаде Франс прес.

„Очевидно е имало заблуда и лъжи“, заяви Тръмп в интервю за в. „Вашингтон пост“ – вестникът, на който сътрудничеше Хашоги. „Техните версии са много разпокъсани“, допълни той, визирайки версиите на саудитците.

В момент, в който Тръмп е поставен на нарастващ натиск у дома, за да действа срещу Саудитска Арабия, в интервюто той на няколко пъти говори за важността на икономическите връзки между двете страни и за ролята на саудитския престолонаследник

Мохамед бин Салман в тези връзки. В интервюто Тръмп нарече принца „силна личност“, която „обича наистина страната си“.

„Никой не ми е казал, че той е отговорен. Никой не ми е казал, че той не е отговорен. Ние не сме стигнали до този момент“, заяви Тръмп, споменавайки за възможността принцът да е бил запознат едва постфактум със събитията.

„Бих искал той да не е отговорен. Мисля, че той е един много важен съюзник за нас. По-специално в случая с Иран, който върши толкова зловредни дейности по света, принцът е добра противотежест“, каза Тръмп.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ