Home » Свят » Лондон: Западът е замразил 60 процента от валутните резерви на Русия или над 350 млрд. долара

Лондон: Западът е замразил 60 процента от валутните резерви на Русия или над 350 млрд. долара

Сподели новината

Над 60 процента от валутните резерви на Русия, или повече от 350 млрд. долара, са се оказали замразени в резултат от западните санкции срещу Русия заради инвазията в Украйна. Това съобщи днес британският външен министър Лиз Тръс след среща с полския си колега Збигнев Рау, предадоха Франс прес и ТАСС. "Днес мога да обявя, че сме замразили над 350 млрд. долара", каза Тръс, уточнявайки, че това се равнява на над 60 процента от целите златно-валутни резерви на Русия.

Ръководителката на британската дипломация заяви също така, че на планирана за четвъртък (7 април) среща на външните министри от Г-7 Лондон планира да призова за нови санкционни мерки срещу Русия.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар