Home » Спорт » Сашо Станков каза къде са проблемите на ЦСКА и защо играта на отбора не му харесва

Сашо Станков каза къде са проблемите на ЦСКА и защо играта на отбора не му харесва

Сподели новината

ЦСКА е напът да изпрати поредния си сезон без титла, като по всичко личи, че трофеят отново ще пътува за Разград. Второто място все пак изглежда подсигурено дори преди началото на плейофите, но то никак не подхожда на клуба, според бившия треньор Александър Станков.

„Армейците“ прекалено рядко доминират в своите срещи и това е видимо от разликата при отбелязаните голове в сравнение с „орлите“. Едните са вкарали 39 гола в 25 мача, докато другите имат цели 63 до момента. Но проблемът не идва толкова от атаката, колкото от халфовата линия, според специалиста.

Според мен проблемите идват от халфовата линия, където тимът изпитва огромни затруднения. Представянето на армейците изобщо не отговаря на марката „ЦСКА“. То е много праволинейно, без никакви импровизации и свежи идеи, като се разчита единствено на индивидуални качества. Това прави отбора лесно предсказуем за който и да е съперник и вече виждаме как далеч по-слаби от ЦСКА тимове успяват да се нагодят към играта на „червените“ и да им се противопоставят“, каза Станков пред „Тема Спорт“.

Той не спести критиките си конкретно към Жеферсон и Карло Мухар, които се оказват основни фигури в полузащитата под ръководството на Стойчо Младенов.

Специално като хърватина и аз сега, на тези килограми, на които съм, мога да играя по този начин. Да подавам топката настрани и назад и да атакувам неразчетено противниците в гръб. Нямам нищо против момчето, но просто това са неговите възможности. Жеферсон пък, колкото и да успя да свърши някаква работа и да запълни дупки в средата на терена по принуда, си личи, че не е за този пост“, допълни Сашо Станков.

Разликата на върха в класирането между Лудогорец и ЦСКА е цели 9 точки кръг преди края на редовния шампионат.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар