Home » Свят » Столтенберг: Страните от НАТО вече са обучили десетки хиляди украински войници

Столтенберг: Страните от НАТО вече са обучили десетки хиляди украински войници

Сподели новината

Генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг, смята, че страните от Алианса не трябва да правят разлика между доставките на отбранителни и нападателни оръжия за Украйна и обеща на украинския външен министър, Дмитрий Кулеба, да обсъди доставката на тежки оръжия.

"Украйна води отбранителна война, така че няма разлика между доставката на отбранителни и нападателни оръжия", уточни той при пристигането си на срещата на външните министри на Алианса, като подчерта, цитиран от БГНЕС, че ще обсъди с министрите доставките на различни видове оръжия, включително тежки.

"Страните от НАТО вече са обучили десетки хиляди украински войници. На нашата среща ще разгледаме необходимостта от допълнителни противотанкови и зенитни въоръжения, леки и тежки въоръжения и много различни начини за подкрепа на Украйна", подчерта Столтенберг, цитира BG ON AIR.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар