Home » Новини » Япония подготвя допълнителни санкции срещу Русия

Япония подготвя допълнителни санкции срещу Русия

Сподели новината

„Япония ще представи допълнителните санкции срещу Русия още в петък, след като се координира със съюзниците си от Групата на седемте (G7) за по-нататъшни наказателни стъпки“, каза днес премиерът, Фумио Кишида, предаде Агенция Ройтерс.

Той също така отбеляза, че Япония ще освободи рекордно количество петролни резерви, за да помогне за ограничаване на цените след войната в Украйна.

След нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари, Япония засили санкциите, вариращи от премахване на Москва от международната платежна мрежа, наречена SWIFT, до замразяване на активи на централната банка.

Също така, Япония замрази активи на руски служители, олигарси, банки и други институции, в синхрон с икономиките на Г-7, и забрани високотехнологичния износ за Русия.

„Непростимите действия (на Русия) се разкриват едни след други“, каза Кишида пред репортери. „Не трябва да прощаваме нашествието и военните престъпления. Ще демонстрираме волята си със сурови действия.“

Москва отрече да е насочена към цивилни и твърди, че изображенията на тела в Буча – град североизточно от Киев, завзет от руските военни – са инсценирани, за да оправдаят допълнителни санкции срещу Москва и да провалят мирните преговори.

Япония ще осигури места за директни полети до Полша всяка седмица, за да помогне за гладката евакуация на украинци, бягащи от страната си, каза Кишида.

Той добави, че Япония ще освободи 15 милиона барела петрол от държавни и частни резерви като част от втория кръг на координираното освобождаване, водено от Международната енергийна агенция (IEA).

Държавите на МАЕ се съгласиха да изтеглят 60 милиона барела петрол от складовете, каза директорът на групата в сряда, в допълнение към освобождаването от 180 милиона барела, обявено от Вашингтон миналата седмица.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар