Home » Спорт » В Катар признаха, че са експлоатирали служители за подготовката на Мондиала

В Катар признаха, че са експлоатирали служители за подготовката на Мондиала

Сподели новината

Катар се превърна в една от най-скандалните дестинации, получавали домакинството на подобен голям спортен форум, какъвто е Световното първенство по футбол. Една от причините е, че редица международни организации и световни медии стигнаха до данни, че на територията на малката, но изключително богата държава, са експлоатирани служители до такава степен, че голяма част от строителните работници са загинали в условията, в които са били поставени. Днес бе направено официално признание от Доха за експлоатация, но не по тези тежки обвинения.

„Амнести Интернешънъл“ наскоро публикува документи, според които голяма част от охранителните фирми, които са работели по организацията на Купата на арабските нации през 2021 г., са принуждавали своя персонал да работи по повече от 60 часа на седмица, което противоречи на международното право. Именно това обвинение бива прието от катарските власти, цитирани от Reuters.

В изявлението се твърди, че три компании ще бъдат отстранени от споразумението за охрана на предстоящото Световно, именно поради тези разкрития.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар