Home » България » Министър Николов пред МВФ: Преход, но на поносима цена

Министър Николов пред МВФ: Преход, но на поносима цена

Сподели новината

Министърът на енергетиката Александър Николов запозна мисията на Международния валутен фонд в България с текущото състояние на българската енергетика.

По време на срещата бяха обсъдени предизвикателствата пред енергийния сектор в България, негативното въздействие на войната в Украйна и рисковете, които тя създава, както и преходът към зелена икономика, съобщиха от Министерството на енергетиката.

Николов подчерта, че енергийният преход ще бъде осъществен, но това трябва да се случи на поносима цена.

Министърът на енергетиката запозна представителите на МВФ със структурата и размера на компенсациите за високите цени на електроенергията, които българското правителство е изплатило на бизнеса и потребителите. Николов припомни, че до този момент са изплатени над 3 милиарда лева компенсации.

На срещата присъстваха заместник-министър Ива Петрова, ръководителят на мисията на МВФ в България Жан-Франсоа Дофан и икономисти от фонда.

Екипът на Фонда провежда консултации и срещи, за да направи годишния преглед на българската икономика.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар