Home » Бизнес » Компенсират земеделци заради градушките

Компенсират земеделци заради градушките

Сподели новината

Земеделските стопани от Пловдивска област, претърпели под 100% щети от градушката през август 2021 г. ще бъдат компенсирани през тази година. Това решение беше взето на заседание на УС на ДФ „Земеделие“ за предоставяне на помощ de minimis в размер на 2 800 000 лева, информираха от Министерството на земеделието. Средствата са предназначени за възстановяване на производствения потенциал на площите (за оперативни разходи за реколта 2022 г.) и са част от увеличения със 150 000 000 лeва бюджет за държавни помощи за 2022 г.

С постановление на правителството от 28 октомври миналата година бяха одобрени 15 милиона лева по бюджета на земеделското министерство за изплащане на обезщетения на пострадали земеделски стопани за преодоляване на последствията от градушки чрез бюджета на Държавен фонд „Земеделие“. От тази сума бяха отпуснати 3 милиона лева за компенсиране на фермерите, претърпели щети на 100% от градушката.

Поставете оценка:

1

Оценка 1 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар