Home » България » Правната комисия одобри закриването на спецправосъдието и на второ четене

Правната комисия одобри закриването на спецправосъдието и на второ четене

Сподели новината

Правната комисия в парламента одобри на второ четене закриването на специализираните съдилища и прокуратури. Това стана след нови бурни дебати. Налице бе и дългоочакван пряк сблъсък между главния прокурор Иван Гешев и съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, пише „Флагман“.

„За“ закриването на спецправосъдието, което бе в ключовите параграфи от 3-и до 16-и на изменението на закона, гласуваха, както и на първо четене, депутатите от всички парламентарни групи без ГЕРБ и ДПС.

За да влязат в сила поправките, те трябва да минат и през пленарна зала.

Представители на спецсъдилищата, както и депутати от ГЕРБ, предупредиха, че със закриването им ще се създаде хаос, особено по отношение на организираната престъпност.

От партията на Бойко Борисов поискаха отлагане на гласуването, като призоваха преди това работна група да обсъди и коригира текстовете. Това обаче бе отхвърлено. Ива Митева от „Има такъв народ“ пък обясни, че е гласувала против това предложение само за да не бъдат причислени към ГЕРБ и ДПС. Иначе и според нея трябвало да има работна група.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар