Home » Свят » Зеленски призова ЕС бързо да наложи санкции върху руските банки

Зеленски призова ЕС бързо да наложи санкции върху руските банки

Сподели новината

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани днес ЕС бързо да наложи санкции върху всички руски банки и вноса на петрол от Русия и да определи краен срок за прекратяването на вноса на руски природен газ, предаде Ройтерс.

"Не можем да чакаме. Нужни са силни решения и ЕС трябва да ги вземе сега. Те трябва да санкционират петрола и всички руски банки. Всяка страна от ЕС трябва да определи срокове, в които ще се откаже или ще ограничи вноса на руски енергийни източни като газа", каза Зеленски във видеобръщение към парламента на Литва. "Само тогава руското правителство ще разбере, че трябва да се стреми към мира, че войната се превръща в катастрофа за тях", добави той.

По думите на Зеленски навсякъде, където са били, руските войници са се държали, както са се държали в киевското предградие Буча. Руските сили са обвинявани в избиването на голям брой цивилни в Буча, докато Кремъл отрича вина и твърди, че това е инсценировка на украинците. Пред литовските депутати президентът на Украйна каза, че Русия е депортирала във "филтрационни лагери" стотици хиляди жители на окупираните украински земи. По тази тема засега няма коментар от Москва. Европейската комисия разработва предложение за евентуално петролно ембарго над Русия, но още няма споразумение по въпроса между страните членки на съюза. На фона на разкритията за избиване на цивилни украинци миналата седмица европейският блок одобри петия пакет от наказателни мерки срещу Русия, включително забрана за внос на руски въглища.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар