Home » Свят » Турски учен алармира за сериозна опасност в Черно море

Турски учен алармира за сериозна опасност в Черно море

Сподели новината

Средната температура на морската вода в Черно море се е повишила от 8,1 градуса по Целзий на 10 градуса по Целзий в резултат на глобалното затопляне, посочва турски учен, цитиран от в."Хюриет дейли нюз".

Това повишаване с два градуса по Целзий може да предизвика серия проблеми, изтъква Ертугрул Агърбаш, преподавател от университета "Реджеп Тайип Ердоган" в Ризе, разглеждайки данните за температурата в Черно море през последните 50 години.

Според Агърбайш слоят сероводород на дъното на морето може да се издигне на повърхността поради повишаване на температурата. Той посочва, че това ще доведе до намаляване на нивата на кислород в морето и до намаляване на рибните видове и ще засегне сериозно риболова.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар