Home » Свят » Почти всички жители на индонезийския остров Ява са с антитела срещу ковид

Почти всички жители на индонезийския остров Ява са с антитела срещу ковид

Сподели новината

Почти всички жители на най-населения индонезийски остров – Ява – имат антитела срещу коронавирус, които се дължат на комбинация от предишна инфекция и ваксинация срещу вируса, предаде Ройтерс, като се позова на изследване, поръчано от правителството.

Изследването е осъществено миналия месец и обхваща 2100 жители на остров Ява, дом на 150 милиона индонезийци, и на най-популярната туристическа дестинация в страната – остров Бали.

Резултатите показват, че 99,2 процента от хората имат антитела срещу коронавируса, а количеството антитела при 6 на сто от изследваните се е увеличило спрямо декември.

Панду Рионо, епидемиолог в Индонезийския университет, провел изследването в сътрудничество с министерството на здравеопазването, днес каза пред Ройтерс, че отчетеното повишение се дължи на засилването на кампанията за бустерни дози в страната.

През февруари разпространението на варианта Омикрон доведе до рязък скок на новите случаи в Индонезия, но след това инфекциите значително намаляха. Около 60 процента от 270-милионното население на Индонезия са били ваксинирани.

Изследване от декември, проведено сред 22 000 души от цялата страна, показва, че по това време антитела са имали 86 процента от населението.

Индонезия, в която живеят 13 процента от мюсюлманите по света, неотдавна облекчи мерките срещу коронавируса и отмени карантинирането на чуждестранни туристи, както и наложената в продължение на две години забрана за традиционното масово напускане на страната по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Резултатите от последното изследване се доближават до тези във Великобритания, където към средата на миналия месец антитела са имали почти 99 на сто от пълнолетните.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар