Home » България » ИТН поиска оставката на Христо Иванов

ИТН поиска оставката на Христо Иванов

Сподели новината

Временната комисия за конституционни промени не е провела нито едно заседание. Ще използвам думите на г-н Славов, че дейността на тази комисия е от изключителна важност от функционирането на държавата. Председател на тази комисия е г-н Христо Иванов. Аз не съм сигурен, че той иска конституционни промени. Преди няколко дни той използва думите – “Трябва да рестартираме дейността на тази комисия”. Не може да се рестартира нещо, което не е стартирало. Това заяви депутатът от “Има такъв народ” Иво Атанасов от парламентарната трибуна, цитиран от „Евроком“.

“Не съм уверен, че като председател на тази комисия Христо Иванов може да изпълни задачите на комисията. Човек, който е участвал в правителство на Борисов и не е успял да направи конституционни реформи, който му е казвал “г-н началник” и е правил чупки в кръста, не може да изпълни функциите на комисията.”, добави той.

Ще поискам оставката на Христо Иванов, а парламентарната ни група ще поиска закриването на комисията, заключи Атанасов.

Съпредседателят на “Демократична България” уточни, че целта на комисията е била да към нея да се включат и представители на опозицията (тъй като управляващата коалиция няма достатъчно депутати за прокарване на конституционни промени – бел. ред.).

“Иначе аз ще бъде много доволен „Има такъв народ“ да закрие конституционната комисия. Всичко хубаво!”, посочи Иванов.

Христо Иванов бе избран за председател на временната комисия, която да потърси консенсус за конституционни промени. Отказът на “Възраждане”, ГЕРБ-СДС и ДПС да се включат в нея на практика я обезсмисли и тя не е заседавала.

Поставете оценка:

1

Оценка 1 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар