НОВИНИТЕ 

Депутат: Отравянията са преди Гебрев да влезе в „Дунарит“

Единствено в руколата, която е консумирана от Емилиян Гебрев се е съдържало минимално съдържание на веществото фосфорорганичен пестицид. Но това не е причината за отравянето. Производителят на руколата е намерен и е установено, че ползва този вид пестицид в малко количество, което не е незаконно. Това заяви народният представител от ГЕРБ Димитър Лазаров в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Синът на Гебрев е имал същите симптоми като самия него, след което е постъпил в болница. Гебрев взема дрехите на сина си след изписването му от болницата, при което повторно му е прилошало. Според информацията Емилиян Гебрев тогава е постъпил за втори път в болницата“, разкри още той.

„Експертизата във финландската лаборатория е почти идентична с тази в българската лаборатория. В нея също се отчита отравяне фосфорорганичен пестицид. Само едно от веществата не е идентифицирано. Това е и основанието за Европейската заповед за разследване“, допълни по темата депутатът от ГЕРБ.

„Гебрев и връзката му с „Дунарит“ е чак след 2016 година. Т.е отравянията са преди той да влезе в „Дунарит““, коментира Димитър Лазаров.

„В момента, в наличност са около 60 млн. евро, постъпили са в доверителна сметка на адвокат от Венецуела. Името не е споменато, не е необходимо. Не сме се интересували за името, защото разследването е в начален етап”, завърши Лазаров и допълни, че лицето, което е получило парите има и чуждо гражданство.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ