Home » България » Епископ Сионий: Бог позволява изпитанията за наше утвърждение

Епископ Сионий: Бог позволява изпитанията за наше утвърждение

Сподели новината

Епископ Сионий е игумен както на Бачковския, така и на Троянския манастир. В игуменарницата на Бачковския манастир говорим за вярата, изпитанията, които Бог ни изпраща и как да съхраним българския дух.

„Всички живеем в общност, обща църква, ние всекидневно се сблъскваме с греха и постоянно сме в борба с него, мнозина отпадат, но много и остават и Бог ги подкрепя. Небесната църква ни подкрепя. Бог позволява изпитанията за наше утвърждение, за да ни направи по-силни. Тогава целия човешки род се изправя и се справя с бедствията, но мнозина се отчайват, защото никога не са се докосвали до вярата. Нека те да потърсят Бог, Христос“, каза за „Офанзива“ по NOVA NEWS Епископ Сионий, игумен на Бачковския и на Троянския манастир.

„Много грехове откъсват човешки души, но със силата на възкръсналия Христос изпитанията могат да бъдат преодолени и отново да сме в надеждата“, допълни той.

„По време на пандемия много хора станаха по-състрадателни, помагащи на хората. Разбра се колко сме тленни. Нещата не са лесни и затова се наричат изпитания. Най-голямото ми изпитание през пандемията бе, че загубихме много близки хора, духовници, миряни. Това съкруши мнозина, беше ми тежко да го преживея и не съм го преживял. Това е най-тежко“, сподели духовникът.

Епископ Сионий е убеден, че докато не се обърнем към вярата, към Христос, държавата ни ще стои на едно място, без развитие.

„Вярата винаги е била нашата движеща сила. С и чрез Христос ние ще вървим напред“, добави той.

„Българският народ през 1944 година беше разделен. Убеден съм, че народът на Македония е 90% български, в цялостта си той е български, основната част на населението е българско. Тяхното съзнание е променено“, смята епископът.

Духовникът припомни, че на Кървавата Коледа са избити 45 000 човека, свещеници, военни, офицери, учители, които са били духовна интелигенция на българщината във Вардарска Македония.

„За тези хора вече не се говори, никой не ги споменава. Да избиеш толкова хора на една малка територия е нещо драстично и може да се нарече геноцид“, каза още Епископ Сионий.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар