Home » Свят » Съд в Мианмар отложи произнасянето на присъда срещу Аун Сан Су Чжи

Съд в Мианмар отложи произнасянето на присъда срещу Аун Сан Су Чжи

Сподели новината

Произнасянето на една от присъдите, очаквани в продължителната съдебна сага срещу бившата лидерка на Мианмар Аун Сан Су Чжи, бе отложено днес, предаде Франс прес.

"Трибуналът не постанови решение днес", заяви говорителят на хунтата Зау Мин Тун, без да посочи нова дата.

В тази част от съдебната сага носителката на Нобелова награда за мир е обвинена в Корупция. Прокуратурата твърди, че тя е получила 600 000 долара и над 11 килограма злато от бившият министър, отговарящ за региона на Янгон.

Ако бъде призната за виновна, Аун Сан Су Чжи може да получи до 15 години затвор. 76-годишната бивша лидерка беше задържана на 1 февруари миналата година, след военен преврат, сложил край на едно десетилетие на преход към демокрация. Срещу нея са предявени множество обвинения, включително за нарушава на закон за държавната тайна, датиращ от колониалната епоха.

Тя вече беше осъдена на шест години лишаване от свобода за неспазване на ограниченията, наложени заради коронавирусната пандемия и подбуждане към размирици. Аун Сан Су Чжи излежава първата част от присъдата си под домашен арест, но мястото се пази в тайна.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар