Home » Спорт » Дидие Дрогба инкасира провал

Дидие Дрогба инкасира провал

Сподели новината

Дидие Дрогба загуби изборите за президент на футболната федерация на Кот д’Ивоар, след като бе елиминиран още на първия кръг от вота. Легендата на Челси получи по-малко от една пета от гласовете на първия тур и отпадна от борбата.

Изборите бяха спечелени от Ясин Диало, който е член на изпълкома на федерацията. Той получи 63 гласа, а Сори Диабате, който беше вицепрезидент до момента – 61. Резултатите от изборите предизвикаха масови протести в страната, тъй като неговата програма е изключително амбициозна и революционна.

Цялата ситуация около футбола в страната е взривоопасна от години, след като се наложи ФИФА да се намеси и да наложи избори. Първоначално 44-годишният Дрогба изобщо не бе допуснат да се кандидатира, но световната централа се намеси отново след негова жалба и постанови, че той има необходимата квалификация. Дидие изкара Елитния мениджърски курс на УЕФА за бивши играчи, през който мина и Стилиян Петров.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар