Home » Новини » Властите на ДНР отказаха да възстановят завода Азовстал в Мариупол

Властите на ДНР отказаха да възстановят завода Азовстал в Мариупол

Сподели новината

Властите на Донецката народна република (ДНР) няма да възстановят разрушения в резултат на боевете завод Азовстал. Това съобщи пред „Известия“ новият кмет на Мариупол Константин Иващенко.

По думите му вместо това ръководството на града ще се ангажира с възстановяването на други две предприятия – „Железарията на Илич“ и „Азовмаш“.

Територията на завод Азовстал все още не се контролира от руски и донецки военни. Там се укриват останалите от 36-та бригада морска пехота на Въоръжените сили на Украйна и полк на Националната гвардия „Азов“. Руското командване отказа да щурмува комплекса, но установи контрол по периметъра.

Според Денис Пушилин, ръководител на Донецката народна република (ДНР), около 400 чуждестранни наемници може също да бъдат разположени в Азовстал. Преди това той прогнозира, че на украинските военни, които са намерили убежище в завода, „не е трябвало много време“.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар