Home » Новини » Унгария купува повече петрол от Казахстан

Унгария купува повече петрол от Казахстан

Сподели новината

Унгария увеличи обема на закупувания петрол от Казахстан, но транзитът преминава през петролопровода „Дружба“, заяви унгарският министър на външните работи и търговията Петер Сиярто, цитиран от ТАСС.

На пресконференция в казахстанското министерство на външните работи Сиярто уточни, че Унгария получава 65 процента от петрола си по петролопровода „Дружба“, което представлява по 20 000 тона дневно. В последно време закупуването на петрол от Казахстан е увеличено и в момента 16 процента от потребностите на страната се покриват с казахстански петрол, предаде БТА.

Унгарският външен министър отбеляза, че тези доставки се осъществяват по петролопровода през територията на Русия. „На нас ни е все едно какво мислят за нас на Изток или на Запад, за нас е важно едно – искаме да гарантираме снабдяването на Унгария с енергия, това не може да бъде поставяно под заплаха“, изтъкна Сиярто. Той допълни, че никой не може да очаква унгарският народ да плати цената за конфликта в Украйна. Дипломатът посочи, че Будапеща не гласува за санкции, които биха ограничили доставките на газ и петрол от Русия за Унгария.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар