Home » България » Луджев: Истерията за въоръжаване на Украйна разрушава системата за сигурност

Луджев: Истерията за въоръжаване на Украйна разрушава системата за сигурност

Сподели новината

Даването на военна подкрепа на Украйна няма да промени военния конфликт. Но с такова действие ще се присъединим към онези сили, които тласкат конфликта в грешна посока. Конфликтът ще се удължи, ще има още повече жертви, ще се подхранят агресивните амбиции на Владимир Путин и на неговото обкръжение. А в глобален план последствията са още по-тежки. Това каза пред БНР проф. Димитър Луджев, бивш министър на отбраната в първия кабинет на СДС.

И посочи, че „истерията за въоръжаване на Украйна ще бъде продължение на една политика на разрушаване на сегашната система на сигурност в Европа“.

В предаването „12+3“ проф. Луджев подчерта, че войната не е изход, има условия за постигане на мир.

„Позорното мислене е да караш един народ да се сражава без перспективата да реши проблемите си… Вината на агресивната руска политика е ясна, но не е начин да озаптиш Русия чрез конфронтация“.

По думите му силата на НАТО и ЕС би се изразила, ако станат инициатори на преговори.

Той прогнозира, че страх от разпадане на коалицията може да „вкара здрава мисъл в главата на управляващите в България“.

Поставете оценка:

1

Оценка 1 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар