Home » Новини » Първите евакуирани цивилни от Мариупол пристигнаха в Запорожие

Първите евакуирани цивилни от Мариупол пристигнаха в Запорожие

Сподели новината

Първата автоколона с евакуирани цивилни от завода „Азовстал“ в Мариупол и съседно населено място пристигна днес в град Запорожие, който е под украински контрол, предаде Асошиейтед прес.

По думите на хуманитарния координатор на ООН Оснат Лубриани броят на евакуираните е 127. 101 от тези хора два месеца са пребивавали в бункери, без да виждат дневна светлина.

Към колоната са се присъединили други 58 души от близкото населено място Манхуш.

По-рано днес украинският вицепремиер Ирина Верешчук каза пред журналисти, че в „Азовстал“ има още няколкостотин цивилни.

Защитниците на завода казаха, че руските сили са започнали щурм към последното огнище на съпротива.

Преди две седмици президентът на Русия Владимир Путин разпореди на своите военни да прекратят офанзивата за превземане на завода, а само да го обкръжат, припомня АП.

Поставете оценка:

1

Оценка 1 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар