Home » Крими » Братът на починалия таксиметров шофьор: Искаме доживотен затвор

Братът на починалия таксиметров шофьор: Искаме доживотен затвор

Сподели новината

„Искаме справедливост. Искам доживотен затвор“. Това обяви днес братът на починалия при спречкване на пътя таксиметров шофьор. Все още не са ясни причините за смъртта на 34-годишния Христо Йорданов, който е баща на три момичета. Една от версиите е, че той си е глътнал езика и е получил инфаркт. Появи се и слух, че е бил намушкан с нож. След смъртта му негови близки и колеги се събраха на мълчалив протест пред Трето РУ в София, където е задържан 29-годишният мъж, който бил другият участник в боя. По-късно снощи таксиметрови шофьори блокираха за кратко и Орлов мост.

“Брат ми ми звънна и каза: „Бият ме пред вкъщи“. Не го разбрах точно. След като пристигнах го видях как седи в колата. Попитах го какво е станало, а той само ми посочи този, с когото е станало спречкването. На мястото бяха десетина човека, не знам дали са го били всичките. Аз тръгнах към въпросния човек и като се обърнах видях как брат ми се свлече на земята. Никой не искаше да му помогне само викаха: оставете го този циганин”, разказа братът на таксиметровия шофьор. Сподели и, че брат му си е глътнал езика и той му го вадил два пъти.

Свидетелят Валентин Балевский пък сподели: „Момчето почина в моите ръце. Момчето почина от инфаркт, а не от това, че е бит. Аз бях там със брата на починалото момче и се опитвахме да го спасим. Полицаите, които дойдоха само стояха и гледаха без да вземат отношение. А линейката дойде след 20 ,25 мин . Обясних им, че не напипвам пулс и устните на момчето посиняват – да донесат апаратура от АГ болницата която е на 10 метра от нас. Просто го оставиха във нашите ръце. Заклевам се, че със брата на загиналото момче направихме всичко възможно за да го спасим“.

От СНЦ „Съюз такси“ призоваха МВР и прокуратурата да направят всичко възможно за разкриването на случая. „От днес нататък, до окончателната присъда на убийците на таксиметровия шофьор Христо Йорданов, ние ще бъдем там, където трябва, и ще настояваме за прилагането на закона в цялата му строгост“, каза инж. Кирил Ризов, почетен председател на СНЦ „Съюз такси“.

Поставете оценка:

3

Оценка 3 от 9 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар