Home » Свят » Вучич обеща: Сърбия ще предприеме мерки срещу незаконната миграция към ЕС

Вучич обеща: Сърбия ще предприеме мерки срещу незаконната миграция към ЕС

Сподели новината

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е разговаряла с президента на Сърбия Александър Вучич, който е обещал да вземе мерки срещу незаконната миграция към ЕС. Това съобщи еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон след днешното заседание на Съвета на ЕС в Люксембург.

Тя изрази надежда да не се налага ЕС да отмени безвизовия режим със Сърбия и отново настоя страните от Западните Балкани да съобразят визовата си политика с европейската. Еврокомисарят поясни, че се наблюдава трикратно повишение на броя на незаконните мигранти по пътя през Западните Балкани.

По нейните думи от началото на войната в Украйна временна закрила в ЕС са потърсили 4,3 млн. украинци. Голяма част от тях се завръщат в Украйна, отбеляза еврокомисарят. Последните бомбардировки още не са довели до нови вълни бежанци, но това не е изключено, добави Йохансон.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар