Home » Крими » Хванаха собственик на пекарни във Варна, ощетил хазната с половин милион

Хванаха собственик на пекарни във Варна, ощетил хазната с половин милион

Сподели новината

Двама мъже на 43 и на 33 години са задържани от „Икономическа полиция“ във Варна вчера – 17 ноември. Единият от тях е собственик на известна верига пекарни. Той има доста криминални прояви, включително даване на подкуп, хулиганство, шофиране след употреба на алкохол и др.

Другият задържан е негов работник, неизвестен до момента на органите на реда, съобщиха от варненската полиция.

По първоначална информация, след извършените процесуално-следствени действия на осем адреса, полицаите са събрали значително количество доказателства за данъчни престъпления, в резултат на които е държавната хазна е била ощетена с над 500 000 лв.

Същевременно служители на „Енерго про“ са установили четири манипулирани електромера, инсталирани в стопанисваните от задържания пекарни, като проверките продължават и в останалите обекти на фирмата му. Служители на НАП са констатирали несъответствие на касовата наличност и отразените на касов апарат продажби.

Двамата мъже са били задържани за времето, през което са били извършвани действията по разследването, които са налагали това. Операцията е проведена под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура.

Поставете оценка:

3.7

Оценка 3.7 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар