Home » Свят » Скандал в Берлин! Германия скочи остро на Борис Джонсън

Скандал в Берлин! Германия скочи остро на Борис Джонсън

Сподели новината

Германското правителство отхвърли днес твърденията на бившия британски премиер Борис Джонсън, че в началния етап на войната в Украйна Германия се е надявала на бързо поражение на украинските сили, предаде Асошиейтед прес.

"Германската гледна точка на един етап от конфликта беше, че ако така и така ще има катастрофа, то би било по-добре всичко да приключи бързо и Украйна да се огъне", заяви в понеделник Джонсън пред телевизия Си Ен Ен Португалия.

Според Джонсън Германия е имала икономически причини за тази си позиция, съобщава Си Ен Ен Португалия.

Германското правителство заяви днес, че твърденията на Джонсън не отговарят на истината.

Джонсън "има особени взаимоотношения с истината", изтъкна германски правителствен говорител, като припомни, че на 27 февруари, три дни след нахлуването на руските сили в Украйна, канцлерът Олаф Шолц е изразил силната подкрепа на Германия за Украйна в своя реч в Бундестага.

В изявленията си пред Си Ен Ен Португалия Джонсън коментира и позицията на Франция в дните преди нахлуването. Според бившия британски премиер Париж е бил "в отрицание" и не е допускал, че наистина ще се стигне до военен конфликт в Украйна.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар