Home » Свят » Русия извика за обяснения норвежкия посланик заради задържането на руски граждани

Русия извика за обяснения норвежкия посланик заради задържането на руски граждани

Сподели новината

Руското външно министерство съобщи днес, че е извикало за обяснения норвежкия посланик заради, по думите на ведомството, политически мотивираното задържане на руски граждани за предполагаемо незаконно използване на дронове, предаде Ройтерс.

"Беше отбелязано, че присъдите срещу руските граждани са политически мотивирани и нямат нищо общо с принципите на справедливото и безпристрастно правосъдие", посочи в изявление министерството.

Няколко руски граждани бяха арестувани от норвежките власти за пускане на дронове близо до арктическата граница между двете държави или снимане на секретни обекти в момент, когато Норвегия засилва мерките за сигурност след предполагаемия саботаж срещу газопроводите "Северен поток" 1 и 2, минаващи по дъното на Балтийско море.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар