Home » България » Демерджиев: Финансиране с европейски пари за нови 1260 щата за гранични полицаи

Демерджиев: Финансиране с европейски пари за нови 1260 щата за гранични полицаи

Сподели новината

1260 нови щата за гранични полицаи ще бъдат отпуснати, като тяхната дейност ще се финансира и с европейски средства, обяви по време на блиц-парламентарния контрол служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той добави, че до момента няма проникнали лица през границата, като са сведени до минимум опитите за вторичното преминаване, съобщават от БНР.

Демерджиев обяви, че оградата на границата е ненадеждна и не може да изпълнява своите функции:

„Поискали сме помощ от Европейската комисия веднъж. Получихме такава помощ по линия на програми, с които Комисията финансира опазването на външната граница. Комисията отказва обаче да даде помощ за изграждане на друг тип съоръжение, възпиращо, с мотива, че вече е дала веднъж такава помощ и няма основание да дава втори път, но не отказва финансирането на друг тип съпътстващи дейности, към които ние сме се насочили – за техническо обезпечаване на границата. Подготвили сме и ново искане и предложение да се поеме част от разходите по щата“.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар