Home » Свят » В условия на криза най-голямата икономика в Европа може да преживее и следващата зима

В условия на криза най-голямата икономика в Европа може да преживее и следващата зима

Сподели новината

Германският канцлер Олаф Шолц смята, че в условията на сегашната енергийна криза страната ще успее да оцелее през следващата зима. През 2023 г. е необходимо да продължи изграждането на нови терминали за получаване на втечнен природен газ (LNG) и да се сключит допълнителни договори за доставка на енергийни ресурси в бъдеще. Германското правителство е в постоянен контакт с вносителите на газ и също така допринася за сключването на дългосрочни договори, каза Шолц в интервю, публикувано във вестник Süddeutsche Zeitung.

„Вземайки предвид поуката от миналото, трябва да станем по-малко зависими от отделни доставчици в бъдеще – нашият газ ще идва главно от Норвегия, САЩ и страните от Персийския залив, малка част от Нидерландия“, каза Шолц. В същото време той подчерта, че 200 млрд. EUR, отпуснати от властите като част от мерките за подкрепа на гражданите и икономиката на Германия, ще бъдат достатъчни за смекчаване на високите цени тази и следващата зима. „В бъдеще ситуацията с доставките трябва да се подобри, след което цените трябва да паднат отново“, заключи Шолц.

Сега Германия намалява зависимостта си от руските енергийни ресурси. Германското правителство в тази ситуация залага на изграждането на терминали за приемане на втечнен природен газ (LNG). Две плаващи инсталации за регазификация на LNG ще заработят до края на годината и още две до май 2023 г. Общият им годишен капацитет се оценява на 33 милиарда кубически метра газ.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар