Home » Свят » Глас народен! Дюнерът изпревари вурста като най-предпочитана бърза храна в Германия

Глас народен! Дюнерът изпревари вурста като най-предпочитана бърза храна в Германия

Сподели новината

Любимата доскоро храна на мнозинството германци – вурстът, претърпя тежък удар, предаде ДПА. Проведено наскоро социологическо проучване показа, че повечето хора в страната всъщност предпочитат дюнера, когато става дума за бързо хапване.

Проведеното от социологическата агенция "ЮГов" (YouGov) допитване показва, че 45 на сто от запитаните хора на възраст над 18 години предпочитат да си вземат дюнер срещу 37 на сто, които залагат на къривурста. Едва 15 на сто твърдят, че не харесват и не ядат нито една от двете храни, които се предлагат буквално на всеки ъгъл в Германия.

Анкетата отчита ясно възрастово разделение. Мнозинството хора над 55 години предпочитат да хапнат къривурст, докато 57 на сто от тези на възраст между 18 и 24 години залагат на дюнера.

Мнозинството жени (47 на сто) се обръщат към дюнера като предпочитана бърза храна, докато при мъжете се наблюдава леко предимство за къривурста – 43 срещу 42 на сто.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар