Home » България » Борислав Гуцанов: Радев е окупирал цялата власт в държавата

Борислав Гуцанов: Радев е окупирал цялата власт в държавата

Сподели новината

БСП проведе тази година една от най-тежките си битки – да не се дават оръжия на Украйна и да не се въвлича страната ни във военен конфликт. Това написа във фейсбук Борислав Гуцанов от БСП.

Според него, за жалост, коалицията на войната надделя и никой в Народното събрание не чу нашия глас. Днес президентът Румен Радев и неговото служебно правителство отидоха една крачка по-напред и се канят да приемат допълнително споразумение към вече подписания договор за предоставяне на оръжие за Украйна.

Гуцанов предполага, че се бърза по една основна причина – да не би Конституционният съд да отсъди в полза на искането ни да обяви този позорен акт за противоречащ на основния закон на страната. Кой ще плаща последиците, ако се окаже, че съдът спре договора? Кой ще измие срама от челото на България?

„Преди година участието на БСП в редовното правителство спря предоставянето на оръжия за Украйна. Когато в парламента дойде външният министър на Украйна, ние категорично казахме НЕ и обявихме, че ще напуснем
правителството ако това стане.

Тогава този въпрос беше замразен. Сега президентът го размрази. Радев замрази доходите и размрази оръжията!
В период на неработещ парламент, той е окупирал цялата власт в държавата. И носи цялата отговорност за това!“, завършва социалистът.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар