Home » Свят » САЩ обмислят предоставянето на бойни машини „Брадли“ на Украйна

САЩ обмислят предоставянето на бойни машини „Брадли“ на Украйна

Сподели новината

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън разглежда възможността да бъдат предоставени на Украйна бойни машини тип "Брадли" в рамките на поредния пакет военна помощ с цел защита на страната от агресията на Русия, съобщиха Блумбърг и Укринформ. Агенциите се позоваха на неназовани източници, според които още не е взето окончателно решение по въпроса, уточнява БТА.

Представител на Белия дом, също пожелал анонимност, каза, че САЩ постоянно поддържат връзка с Украйна по повод възможностите, които са ѝ необходими за защита от Русия, но засега нямат нова информация, която да съобщят публично.

По думите на Марк Кансиан, бивш анализатор към Белия дом, а понастоящем експерт в Центъра за стратегически и международни изследвания, "Брадли" може съществено да увеличи бойните възможности на украинските сухопътни сили, тъй като машината всъщност е "лек танк".

За разлика от предоставените вече на Украйна бронирани коли М113, "Брадли" е добре въоръжена с мощно 25-милиметрово оръдие и противотанкови ракети Ти Оу Дабъл Ю. САЩ разполагат с голям брой машини "Брадли", при все че някои модели са по-стари и имат нужда от модернизация, затова запасите не са проблем, добави Кансиан.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар